Шефката на платформа за онлайн залози със заплата от 277 млн паунда

blank
снимката е илюстративна
През 2019 г. Денис Коутс спечелила с 57 млн. паунда повече, отколкото миналата година

Денис Коутс, изпълнителен директор на британския гигант за онлайн залагания Bet365, запази мястото си като най-високоплатения бос във Великобритания. Тя е получила основна заплата от 277 милиона британски паунда през финансовата година на групата до март, показва годишният доклад на компанията.

52-годишната Коутс, която е съосновател на фирмата, е получила и над 46 млн. паунда дивиденти благодарение на 50-процентовия си дял в компанията.

Списание „Форбс“ изчислява, че богатството й възлиза на общо 12,2 млрд. долара. Последната й годишна заплата от 277 милиона британски лири е с 57 милиона паунда над тази от предходната година. Базирана в град Стоук на Трент фирма, също заяви, че годишните приходи са се увеличили със 7% до 3,06 млрд. британски лири, а печалбата преди облагането с данъци е скочила с 20% до 791 млн. паунда.

Компанията понесе удар в размер на 8,7 млн. паунда заради изпадането на „Стоук Сити“ от английската Висша лига. Фирмата е собственик на футболния клуб.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама