Курсант спаси жена малко преди катастрофиралата ѝ кола да се запали

blank
Снимка: Facebook, Иван Станоев

Курсант от НВУ „Васил Левски“ е спасил жена при катастрофа в района на Симитли, само пет минути след това колата ѝ се е запалила.

Това е станало известно от благодарственото писмо на Анастасия Бойчева, което тя е изпратила до ръководството на Националния военен университет във Велико Търново ден след катастрофата, съобщи пред журналисти майор Иванка Георгиева от пресцентъра на висшето училище, цитиран от БТА.

В писмото жената, пострадала при катастрофата, изразява своята искрена благодарност към курсант-сержант Иван Станоев, който при автомобилна катастрофа на 15 декември т.г. е взел адекватни мерки, като е обездвижил счупената й ръка, извикал е линейка и я е извадил от автомобила, който пет минути по-късно се запалил.

„Радвам се, че страната ни все още ражда такива добри и достойни хора“, пише Бойчева в писмото.

Курсантът Иван Станоев, който е на 21 години, третокурсник в специалността „Мотопехотни и танкови войски“, посочи, че не е разказал за постъпката си, защото това според него е нещо, което би сторил всеки един човек.

Той разказа, че пътувайки от родното си място – село Микрево, община Сандански, към Велико Търново, видял как автомобилът пред него излязъл от пътното платно и се ударил в билборд. Веднага спрял, оказал първа помощ и извел жената от автомобила. След като колата се запалила, извадил пожарогасител и започнал да гаси пламъците. Пътят Е-79 е изключително натоварен, но други водачи не спрели, добави Станоев.

След инцидента жената издирила мъжа, който й помогнал, по автомобилния номер и изпратила благодарственото писмо.

Началникът на НВУ „Васил Левски“ полк. Иван Маламов е благодарил на курсанта и е отбелязал, че подобна постъпка прави чест на всеки, както и че хора като сержант Иван Станоев издигат престижа на университета. Курсантът ще бъде награден.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -