Мигранти в Босна топят сняг, за да пият вода

0
blank

Мигрантите в лагера Вучак край Бихач продължават да отказват храна и огрев, имаше и нападения срещу полицията с надеждата, че бойкотът ще доведе до решение на тяхната ситуация, съобщава босненският вестник Аваз с оценката, че ситуацията в лагера е напрежната и никога не е била по-лоша.
Стана това, от които всички се опасяваха – хуманитарна криза с катастрофални последици, пише вестникът. Температурата спада все повече, а напрежението нараства. Факт е, че в лагера останаха онези, които са били принудени да останат, които останаха без пари и телефони след многобройни опити да преминат границата с Хърватия, предаде БТА.
В лагера отново няма вода да пиене, мигрантите топят сняг и пият, пише Аваз. Мигрантите обявиха бойкот на храна и огрев във вторник с надеждата, че този лагер ще бъде затворен и ще бъдат открити нови приемни центрове с подходящи условия за живот. Над 600 мигранти се намират в импровизирания лагер Вучак, където мръзнат от седмици.Температурата в района от седмици е под нулата.

Мигрантите във Вучак искат да им бъдат отворени границите към ЕС и изрично настояват за това.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама