Ето кой е новият областен управител на Перник

362
Това се случи, след като премиерът поиска оставката на Ирена Соколова

Емил Костадинов е новият областен управител на Перник. Той бе избран от правителството, след като премиерът Бойко Борисов поиска оставката на досегашния губернатор Ирена Соколова.  До момента той беше кмет на кметство „Изток” в града.

Повод за рокадата стана водният режим в областта. А правителството предприе мерки срещу безводието.  „Ние когато направим грешка си я понасяме по един начин. Освобождаваме Ирена соколова,  назначаваме Емил Костадинов. Трябва много ясна стратегия за безводието. Дай боже да вали сняг непрекъснато ще го чистим но да напълни язовирите. Преди с наводненията сега с безводието“, коментира Борисов.

“След пломбирането на помпен станция притока към язовира е 2 по- голям. 2 45 на пречиствателната станция е имало сложени лепенки за прекратяване на подаване на вода към промишленити предприятия основно топлофикация и стомана”, коментира министърът на околната среда и водите Нено Димов.

„Това което беше насрочено като краткосрочни мерки – да се насочат допълнителни количества от владайския канал за запълване на язовир „Студена”. С помощта на  „Софийска вода” обходихме набелязана и са изпълнени и имаме допълнителни количества вода които се насочват към язовира”, каза регионалният министър Петя Аврамова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама