Синоптици предупреждават за сняг утре

blank
Снимка: AP
- Реклама -
Метеорологичната зима започна на 1 декември

Метеорологичната зима започна на 1 декември. До обяд в равнините, около по-големите водоеми, ще има мъгла. В хода на деня облачността постепенно ще се увеличава. Вятърът ще се усилва и около обяд в Североизточна България скоростта му ще се колебае около 50 км/ч. Температурите в ранния следобед ще бъдат в интервала между 5 и 10 градуса, като най-топло ще е по Черноморието и в Югоизточна България.

В планините ще е студено и ветровито. Скоростта на вятъра по високите части, особено в Западна Стара планина, ще е около 100 км/ч. Валежи днес не се очертават, но облачността постепенно ще се увеличава. Температурите ще са около нулата, а в по-ниските части и по курортите – до 5 градуса. По Черноморието ще има рехава облачност. Температурите там ще са с най-високи стойности – около 10-11 градуса.

Във вторник и сряда над Балканите ще премине студен атмосферен фронт. От север на юг над страната ще завали дъжд, който с падането на температурите ще преминава в сняг. Вятърът ще е силен в Дунавската равнина – със скорост около 50 км/ч. Снежната покривка в равнините ще е под 10 см, а в планинските райони (по високите части на Западна и Централна Стара планина, Витоша, Рила, Пирин и Западните Родопи) – до 20-25 см.

- Реклама -

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -