Можем да помогнем на организма да се противопостави на настинките и вирусите през зимата, ако заложим на определени храни. Дори и да не избегнем вирусите, то поне да се справим по-леко с тях. Вижте храните, които ни пазят от грип:
Кисело зеле
Много години единственият начин хората да се снабдяват през зимата с витамини са били туршиите и киселото зеле.
Естествената ферментация превръща полезните вещества в трудносмилаемото сурово зеле в лесноусвоими. Така киселото зеле доставя на организма повече витамини А, С и К, отколкото суровото.
За зимните месеци, които са бедни на плодове и зеленчуци, то е идеалната храна.
Основната стойност на цитрусовите плодове е витамин С. Той помага и за възстановяването на тъкани, кости и кръвоносни съдове, при главоболие Грейпфрутът, лимонът и мандарината съдържат аскорбинова киселина.
Чесън
Наричат чесъна природен антибиотик. Той е сред най-добрите храни, които ни пазят от вируси и настинки. Освен това чесънът съдържа калий и калций, както и съставки, които пречистват тялото ни от вредните бактерии.
Кисело мляко
Киселото мляко е чудесен източник на пробиотици – живи бактерии, които се грижат за доброто храносмилане и обмена на веществата.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…
Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…
Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…
Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…
Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…
Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…
Leave a Comment