Цветанов: ГЕРБ спечели изборите, но с отстъпление

blank
Кадър: bTV

Не смятам, че трябва да бъдем толкова остри и сърдити, защото в крайна сметка резултатите от местния вот показаха, че ГЕРБ печели тези избори, но със сериозно отстъпление в областните центрове. Това заяви в студиото на “Тази неделя“ по bTV бившият зам.-председател на партията и настоящ председател на УС на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

,,Отстъплението се случи, защото има определен страх в партията и не всеки може да изрази своето мнение. В София ГЕРБ загуби трима общински съветници, поради което е много важно да знаеш тежестта на всеки един мандат. За цялата страна партията е на загуба с общо 41 съветници. Освен това в столицата правим отстъпление с около 80 000 гласа. Ето защо премиерът не трябва да се сърди, когато чува различни мнения, а аз искам да му помогна в тази посока. Не можеш да търсиш само отвращение и да се сърдиш“, сподели Цветанов и допълни, че ако Йорданка Фандъкова е била на балотажа не срещу Мая Манолова, а срещу друг десен кандидат, тогава резултатът от вота вероятно би бил друг.

,,Това, което направих аз, е да дам оставка и да напусна парламента по обективни причини. Аз все още съм редови член на партията и това, което бе отчетено като анализ по време на Националната среща, не беше смислен дебат, в който да се казва истината. Убеден съм, че ако премиерът даде възможност членовете да говорят, ще разбере много истини“, посочи още той, като не пожелае да разкрие кой според него подвежда Борисов.

,,Не съм си позволявал приятелски огън срещу ГЕРБ, нито съм играл срещу ГЕРБ“, увери Цветан Цветанов, след което подчерта, че организацията на партията в Русе е била брилянтна преди да бъде разбита.

,,Пламен Стоилов щеше да бъде избран на първи тур, ако беше номиниран за кандидат за кмет“, каза той.

Относно предложението на Бойко Борисов кандидатите за кметове на ГЕРБ да могат да управляват до три мандата, Цветанов коментира, че това е въпрос, който по-скоро трябва да бъде решен от хората, а не толкова от партията.

Цветанов отрече слуховете, че по време на посещението си в САЩ е сондирал мнения за основаването на негова партия.

,,Това са глупости! В момента единственото, върху което съм се концентрирал, е работата ми в Евро-атлантическия център за сигурност“, обясни Цветанов.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама