Българска книга полита в космоса (ВИДЕО)

blank
кадър Нова

Тя ще бъде изстреляна с ракета от Нова Зеландия на 25 ноември
Българска книга полита в Космоса. Тя ще бъде изстреляна с ракета от Нова Зеландия на 25 ноември, информира Нова.

„Идеята на книгата е, че искам да покажа на хората, че всеки един човек може да се включи в космическото развитие на човечеството. Тя ще лети след две седмици, като флашката ще бъде прикачена към платформа, която ще освобождава спътници, защото спътникът не е готов и затова се налагат тези два старта. Следващият път ще бъде през април 2020-та на борда „Дискавъри“, каза авторът на книгата, избрана да полети в Космоса Светослав Александров – „Аз, виртуалният астронавт“.

Той обясни, че книгата не е на хартиен носител, а е записана на чип. „Корицата в хартиено копие вече летя през май месец на височина 32 км. Това е доста над това, на което летят самолетите – т.нар.“близко космическо пространство“. То ще става все по-достъпно за хората вбъдеще да си изпращат свои предмети“, каза още Александров.

По думите му книгата ще се издигне на височина около 400-500 км. „Това ще бъде около земна орбита и е много по-голяма височина от първата, която постигнахме с височинен балон на 30 км. На 25 ноември отиваме в орбита“, заяви авторът на книгата „Аз, виртуалният астронавт“.

Според него много хора са откривали комети на базата на една мисия, наречена „Сохо“. „За такива случаи съм разказал в своята книга. Много хора пък не си дават сметка, че снимките от повърхността на Марс, се публикуват от марсоходите в реално време в сайтове на НАСА. Идеята за пращане на предмети в Космоса е символична“, заяви той.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама