Боксьор почина по време на спаринг

blank

Австралийският боксьор Дуайт Ричи е починал вчера, след като е получил удар в тялото по време на спаринг мач с друг местен боксьор – Майкъл Зерафа.

27-годишният Ричи е получил удар в тялото, върнал се е до ъгъла си, след което е паднал на земята и лекарите не са успели да го върнат в съзнание. Ричи е бивш шампион на Австралия в средна категория и има 19 победи и две загуби на професионалния ринг.

„Като приятел и промоутър на Дуайт за мен е непоносимо да приема тази трагична новина. Боксовото семейство винаги ще помни Дуайт като един от най-големите таланти на Австралия, чийто стил на ринга въплътяваше начина му на живот извън него. Почивай в мир, Каубой, ще ни липсваш вечно“, сподели неговият агент Джейк Елис.

Това е пореден фатален случай в бокса в последните месеци, като през септември по време на мач в Албания почина българският боксьор Борис Станчов. В последствие стана ясно, че Станчов се е състезавал под фалшива самоличност, използвайки данните на своя братовчед Исус Величков.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама