В корема на акула намериха ръка с годежен пръстен

125

Хищникът убит, защото плувал твърде близо до плажовете с туристи

Ръката с годежния пръстен на шотландец, изчезнал след гмуркане във водите край френския остров Реюнион до Мадагаскар, бе открита в корема на убита тигрова акула, съобщи „Сън“. 44-годишният британец, който карал ваканция със съпругата си, изчезнал в събота. Жена му веднага алармирала властите да започнат издирване. „Опасенията са, че ръката е на турист, обявен за изчезнал от съпругата му в съботния следобед“, заяви източник от разследването.

Мъжът се отправил сам да се гмурка в лагуната Ермитаж край Сен Жил. В издирването му се включили моторници и дори хеликоптер. „Водолази го търсеха около кораловия риф в района, имаше дори и патрули по брега със служебни кучета. За жалост мъжът така и не бе открит“, добавя източникът на „Сън“.

Тигровата акула била убита, тъй като плувала твърде близо до плажа и била явна заплаха за хората там. В корема й открили ръката на 44-годишния шотландец, описван от близките му като „силен плувец“.

Край бреговете на Реюнион се регистрират много атаки на акули срещу плувци, поради което доста плажове са затворени за плажуващи и сърфисти, но забраните често се пренебрегват от търсачи на силни усещания.

Тигровите акули, които се плашат само от голямата бяла акула сред себеподобните си, са на второ място по смъртоносни атаки срещу хора. Разследващите инцидента допускат, обаче, че шотландецът може да се е удавил и тялото му да е привлякло големия хищник, който достига до 5 м дължина и 800 кг тегло.

Предстоят ДНК-тестове, но венчалната халка недвусмислено доказва, че става дума за изчезналия в събота шотландец. Убитата акула била над 3 м дълга.

Трагичният инцидент стана броени дни след като миналата седмица двама британци бяха зверски нахапани от акула край бреговете на Австралия, която отхапа десния крак на 28-годишния Алистър Радън.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама