51 килограма хероин намериха върху гърба на кон в Турция

Снимка: Pixabay

Турските сили за сигурност конфискуваха 51 килограма хероин при операция срещу контрабандата в източната част на провинция Ван по протежение на турско-иранската граница, гласи изявление на жандармерийските части в провинцията.

Силите за сигурност проведоха операцията в квартала Асагитулгали в района на Йозаип, след като получили разузнавателни данни за контрабандата, предава БГНЕС.

Наркотикът е намерен в две торби на гърба на кон, оставен край границата.

В сряда турската полиция конфискува 102 килограма хероин в Истанбул, като задържа двама заподозрени. Разследванията разкриха, че наркотикът също е контрабандиран от Иран и е трябвало да бъде пренесен в Европа за „специални клиенти“.

Турската полиция има опит в борбата с международния трафик на наркотици, тъй като страната лежи на транзитен път за контрабанда на наркотици между Европа, Близкия Изток, Азия и Африка.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

реклама

реклама