Екшън в Шуменско: Майстори отвлякоха клиента си, полицията реагира светкавично

312

Майстори-рекетьори опитали да изнудят собственика на ремонтираната от тях къща в Шуменско, след като изненадващо увеличили сумата над договорената.

Двама жители на гр. Игнатиево са задържани в полицейския арест в Шумен след като принудили 39-годишен мъж от Смядово да поеме имуществено задължение, съобщават от пресцентъра на МВР.

Мъжът успял да алармира полицията и последвала сцена, достойна за екшън филм за залавянето на насилниците. Автомобилът бил предаден на полицейските патрули и постове. На влизане в Шумен колата била засечена, но минала с висока скорост без полицаите да успеят да я спрат. Предали я на колегите си в града. Малко по-късно търновският автомобил бил спрян за проверка.

Похитителите на 21 и 42 години се опитали да обяснят, че клиентът им дължал още 1000 лева и доброволно се бил качил с тях да отидат до банка в Шумен.

Малко след 13:30 часа в понеделник, 39-годишният се обадил по телефона на полицейски служител и съобщил, че двама го принуждават да се качи в лек автомобил, да отиде с тях до Шумен и да изтегли парична сума.

Полицията незабавно тръгва по петите на извършителите. На влизане в Шумен автомобилът с великотърновски номера бил засечен от униформените  да се движи с висока скорост.

Последвали го в града и малко след това бил спрян за проверка. Водачът и спътникът му на 21 и 42 години, са познати на полицията и са задържани в полицейското управление в Шумен.

Според потърпевшия мъж с майсторите имали сключен договор за ремонт на покрив, като дължимата сума била платена.

Изненадващо, обаче, му съобщили, че дължи още пари. След това го заплашили с насилие ако не предаде исканата парична сума.

Историята: 39-годишен мъж от Смядово решил да ремонтира покрива на къщата си и открил по обява „фирма“ от града. Майсторите дошли на оглед клиент и изпълнители си стиснали ръцете за 20 хиляди лева и ремонтът започнал.

Работата била на приключване, когато мъжете от Игнатиево решили, че клиентът ѝм дължи  още 20 хиляди лева за покрива. Мъжът отказал да плати. Тогава работниците започвали да го заплашват и изнудват. Предупредили, че ако не се издължи в искания размер, ще дойде едър  колега и ще разхвърли наново целия покрив.

След това принудили 39-годишния смядовчанин да се качи в кола с търновски номера, с идеята да го закарат до банка в Шумен и да изтеглят пари.

Преди да тръгне с тях мъжът успял да позвъни по телефона на полицейски служител, а негова позната записала и номера на колата.

За злодеянието на насилниците законът предвижда от две до осем години затвор.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама