От щаба на Манолова искат касиране на вота

blank
Кадър: Нова
Без проблеми протече броенето на бюлетините в София

Броенето на бюлетините от балотажа за местния вот в София протече без проблеми. Всички протоколи от изборните секции бяха предадени в зала „Арена Армеец” до 2.30 ч., а към 5.00 ч. те бяха и напълно обработени, предава Нова.

Окончателните данни показват, че Йорданка Фандъкова е преизбрана за кмет на София с 49.98% от гласовете на столичани. Мая Манолова загуби балотажа с 45.13%. От предизборния й щаб се заканиха да касират вота, защото председателят на инициативния й комитет Никола Вапцаров не беше допуснат в „Арена Армеец”, за да наблюдава броенето на бюлетините.

Поддръжниците на Манолова се усъмниха и в манипулации и купуване на гласове. От ОИК обясниха, че това не е повод за касиране на изборите, а Вапцаров не бил допуснат до залата, защото не бил подал необходимите документи, за да има право на това.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -