Иван Аспарухов печели балотажа в Мездра, ГЕРБ спечели изборите в Мизия и Криводол

0
blank

Иван Аспарухов, управлявал Мездра четири мандата, спечели изборите за кмет на общината. Дългогодишните кметове на община Мизия Виолин Крушовенски и на община Криводол ги загубиха на балотаж. Това показват резултатите и решенията на общинските избирателни комисии, публикувани на страниците им интернет.

Издигнатият от местна коалиция АБВ /ЗНС, Воля/ като кандидат Аспарухов получава 4 895 действителни гласа или 51, 85 на сто от вота в община Мездра на втори тур. За другия кандидат – досегашният кмет на общината Генади Събков, издигнат от коалиция „БСП за България“ са гласували 4 354 или 46,12 на сто.

Гласовете, които не подкрепят никого, са 193 или малко над 2 на сто.

В община Мизия Виолин Крушовенски, който е кмет на общината от 2005 година, губи изборите от кандидата на ГЕРБ Валя Берчева. Крушовенски като кандидат на НДСВ получава 1 406 гласа или 34,33 на сто, а Берчева – 2625 гласа или 64,10 на сто. Вотът „Не подкрепям никого“ е 1,56 на сто или 34 гласа.

Вторият тур на изборите за кмет на община Криводол печели кандидатът на ГЕРБ Христо Доков, получил 3 724 действителни гласа или 74,91 на сто. За досегашния кмет на общината Петър Данчев, издигнат за трети мандат от местна коалиция „БДЦ“ /ЗС „Ал. Стамболийски, АБВ, ЗНС/, са гласували 1 135 избиратели или 22,83 на сто.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама