9000 полицаи на крак заради местния вот

37

МВР разполага с достатъчен ресурс от служители при необходимост те да бъдат изпратени в региони и места, където има повишен риск от купуване на гласове. Това обясни старши комисар Тодор Гребенаров, заместник-директор на Националната полиция:

„Съставът, който пряко ще бъде ангажиран с охраната на изборния процес, са около 9000 полицаи. И на база анализ на риска се пренасочват сили и средства както за визуално наблюдение на изборния процес и около секциите, така и за оперативно обезпечаване.“

Тодор Гребенаров обясни, че и между двата тура има подадени сигнали за опити за купуване на гласове в различни региони на страната:

„Колегите работят по места. Всеки един получен сигнал веднага се докладва в Прокуратурата и се изпълняват в пълен обем указанията от компетентната прокуратура, на която територия е подаден сигналът.“, информира БНР

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама