Йорданка Фандъкова печели в София

blank
Снимка: Фейсбук

Издигнатата от ГЕРБ получава 53,5%, а независимата Мая Манолова – 40,6%
Новият стар кмет на София се казва Йорданка Фандъкова.

Тя побеждава категорично Мая Манолова на балотажа, показват първите прогнозни данни от екзитпола на „Алфа Рисърч” по поръчка на bTV. Издигнатата от ГЕРБ Фандъкова получава 53,5%, а независимата Манолова – 40,6%.

В Пловдив Здравко Димитров (ГЕРБ) побеждава националиста Славчо Атанасов с 55,4% срещу 39,1%. Още по-категорична е победата на друг представител на управляващите – Иван Портних във Варна. Той има над 60 на сто от гласовете срещу малко над 36 на сто за Костадин Костадинов от „Възраждане”.

ГЕРБ понасят загуба в няколко големи общини. Социалистът Пенчо Милков победи Диана Иванова в Русе с голяма преднина – 59,7% срещу 36,8%. Атанас Камбитов вече няма да е кмет на Благоевград, след като получи 42,66% от вота.

Битката за Плевен приключи с победа за настоящия кмет Георг Спартански, който взе 53,1% от гласовете. В Пазарджик друг неподкрепен от голяма партия настоящ кмет – Тодор Попов, побеждава с 56,31% срещу 36,88% за представителя на БСП (по данни на „Маркет линкс“ по поръчка на bTV).

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама