Учителка шамароса дете – какво ще се случи с нея? (СНИМКИ)

348

Учителката, която крещя и посегна на третокласник по време на следобедните занимания в СУ „Неофит Бозвели“, вече няма да преподава на този клас, но остава на работа в училището.

Това стана ясно след проведена среща между родители и директорката Даниела Игнатова.

Десет родители тази сутрин се събраха в двора на школото, за да поискат обяснение от директорката и за да споделят възмущението си от преподавателката.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

 

Според тях случаят не е единичен, а системен. Освен заснетото видео, което се разпространи в мрежата, има и аудиозапис, на който се чува как госпожа Димитрова обижда децата по време на следобедните занимания на третокласниците.

Пострадалият третокласник е дете със специални образователни потребности. Детето е с разстройство на експресивната реч.

Според неговия баща – Иван Чаталски, учителката е признала, че не знае как да работи с деца, имащи нужда от по-голямо внимание.

Иван Чаталски получава клипа на 3 октомври, откогато е и случая във варненското училище. Първоначално не разбира, че именно неговото дете е обект на насилието, а малко по-късно синът му се прибира и признава, че госпожата го е шамаросала.

„Впоследствие ми каза и че това не е първия път, в който това се случва”, каза още той.
Бащата уведомил директорката на училището на следващия ден, след което тя е извършила проверка.

По думите ѝ родителите не са я сигнализирали официално, а са се обърнали директно към Регионалното управление по образованието. От там констатират, че има направено нарушение, касаещо се в отношението между учител и ученик.

„Разговарях с въпросната госпожа. Тя каза, че е била афектирана, защото ситуацията е била такава“, обясни директорката.

Тя допълни, че учителката има 32-годишен стаж, а това е втората ѝ година в „Неофит Бозвели“.

Събралите се родители споделиха своето недоволство от начина на преподаване и отношението на госпожа Димитрова към децата им. Стана ясно още, че след случая няколко деца са се отказали да посещават следобедните занимания, които тя води.

Според майката на детето, заснело клипа, то е било привикано да дава обяснения, а малко след това започнал тормоз срещу него. Тя обясни, че ученикът е направил видеото, защото е бил уплашен и притеснен за момчето и е искал да покаже как учителката се държи с тях в час.

В сряда пък детето, заснело видеото, е било блъснато назад, докато си седи на чина, от същата учителка, след което то си е ударило главата.

„Решението ни задоволява като вариант, важното е децата да са доволни и щастливи“, коментира Иван Чаталски след разговора.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама