Борисов: Камионът с 39 тела не се е връщал в България от 2 – 3 години, няма как да сме свързани (ВИДЕО)

54

Камионът „Скания“ с 39 тела, открит в графство Есекс във Великобритания, е с българска регистрация, но не е тръгнал от България.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю по bTV, който се позова на получена информация от нашите и британските спецслужби.

„Шофьорът е ирландец, вероятно са ползвали регистрацията, мисля че имат още два камиона, няма как да сме свързани с този случай. Няма как ние да сме свързани освен с табелата на камиона. Регистриран е 2017 година от ирландска гражданка, тогава напуска България и повече не е влизал в пределите на страната ни“, каза още Борисов.

„Отпреди 2 – 3 години камионът не се е връщал в България, така че не е могъл да натовари тези хора, Бог да ги прости.“

По-рано днес от МВнР съобщиха, че камионът има варненска регистрация и се води на фирма, чийто собственик е ирландска гражданка.

Борисов обясни, че българските служби са влезнали във връзка с английските си колеги, за да съдействат по случая.

„Не е могъл камионът тук да натовари хората. Във всички случай е ирландски или английски. Английските служби ще ги открият, няма смисъл да задълбавам. За мен беше важно дали камионът е тръгнал от България“, добави премиерът.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама