Баща от Монтанско изтезавал години наред дъщеря си, бил я с колан и въдица

blank
Снимка: Pixabay
- Реклама -

Баща изтезавал с години дъщеря си в Монтанско. Той е с повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата.

57-годишният мъж живеел в Мизия със семейството си и системно упражнявал системен психически и физически тормоз първо спрямо съпругата си, с която били женени от 28 години. Често й нанасял побои и я подлагал на унижения.

В началото на 2015 година пребил 12-годишната си дъщеря с лопата и скъсал бележника й и го изгорил. После заплашил, че ще я пребие. На следващия ден момичето споделило с педагога си за случилото се и бил подаден сигнал до отдел „Закрила на детето” в Оряхово.

- Реклама -

По-късно 12-годишното момиче и майка му са били настанени в Кризисен център в София. По време на престоя им детето подробно разказало на психолози и социални работници за насилието, на което било свидетел и жертва. Минало известно време и съпругата на обвиняемия отново започнала да поддържа връзка с него. С оглед предпазване на жертвите на домашно насилие двете били временно преместени в друг кризисен център в Стара Загора, откъдето си тръгнали много бързо и се върнали при мъжа. въпреки предприетите мерки от държавните институции и оказаната закрила.

Той вече се бил преместил в София и живял на квартира, намерил си работа като охранител и си купил пистолет. Една вечер обаче се напил и след скандал опрял оръжието в главата на дъщеря си. Момичето се уплашило и започнало да вика, което било чуто от техен съсед. Свидетелят веднага нахлул в жилището им и видял случващото се, след което сигнализирал органите на реда.

В рамките на разследването по образуваното досъдебно производство в Софийска районна прокуратура била изготвена балистична експертиза на иззетото оръжие. През 2017 година семейството се върнало да живее в. Мизия в къща, в която липсвали нормални битови условия. Обвиняемият продължавал да се държи агресивно спрямо съпругата си и дъщеря си, злоупотребявал с алкохол.

Миналата година изгорил почти всички дрехи на дъщеря си, защото не одобрявал връзката й с момче. Когато момичето се върнало вкъщи той й нанесъл побой с кожен колан и прът от рибарска въдица. Вбесен от опита й да се защити с нож, той взел друг такъв с по-дълго острие и порязал лявата ръка детето си. Момичето било транспортирано до Спешния център в Оряхово, където му била оказана неотложна медицинска помощ. По-късно претърпяло операция болница във Враца. Благодарение на интервенцията била запазена функцията на лявата ръка на момичето.

Предстои съдът да насрочи дело срещу 57-годишния мъж.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -