ЦИК: Няма постъпили сигнали за купуване на гласове

blank
Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

ЦИК още на 2 септември излезе с решение. Предложихме на Общинската избирателна комисия в София да бъде разделена в 3 различни пункта, като се осъществява конферентна връзка.

Общинската избирателна комисия реши приемането на бюлетини да бъде по друг начин – всички ще бъдат в „Арена Армеец“, но вътре в залата ще има три пункта. Надявам се да има добра организация, редът се определя от Общинската избирателна комисия“. Това каза говорителят на ЦИК Таня Цанева в студиото на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Тя сподели, че ЦИК е предложила друг вариант, за да не се получават ексцесии.

,,Секционните избирателни комисии в страната вече са назначени, започват и обучения. Опитахме се финансово да ги компенсираме добре, тъй като този труд не е никак лек. Надяваме се да успеем да проведем едно адекватно, добро обучение. Призовавам партиите да не сменят в последния момент членове на секционни избирателни комисии“, коментира Цанева.

По думите ѝ по-сложна ще бъде обработката на бюлетините за общински съветници, тъй като там има и преференции.

,,До този момент за купуване на гласове няма сигнали, които са постъпили в ЦИК. Имаме такива, че социологически изследвания, които се публикуват, не са с необходимата информация. Апелирам да бъдат добре обучени членовете на секционните комисии, за да протича изборният ден по-лесно“, обясни говорителят на ЦИК.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама