Българският моряк загинал от огромна вълна на кораб край Сардиния

blank

Българският моряк, който загуби живота си на 7 октомври при инцидент на товарен кораб до Сардиния, е починал веднага и причината за смъртта е травматичен шок.

Така твърдят резултатите от съдебната аутопсия, извършена на 11 октомври в Института по патология на град Сасари. Според медиите в Сардиния, цитирани от 24 часа, причините, довели до инцидента, все още трябва да бъдат изяснени.

В болницата са били изслушани тримата български моряци, ранени при инцидента на кораба, плаващ от Каляри към Порто Торес. Прокурорът по делото все още не е вписал в съдебните регистри имена на разследвани лица. Засега разследването се води срещу „неизвестни“ и обвиненията са за непредумишлено убийство.

Целта на магистратите е да разберат как така жертвата и другите трима български моряци се намирали на палубата в момента, в който вилнеела морска буря с вятър от порядъка на 7 бала.

Прокурорът се опитва да разбере дали четиримата са били на палубата по заповед на по-висшестоящи, и дали по време на операциите са спазени мерките за безопасност, като се има предвид критичната ситуация и лошото време. Това ще стане ясно. веднага щом бъдат регистрирани в съдебните регистри показанията на тримата ранени, както и на останалия персонал на борда на кораба.

24-годишният българин, жертва при инцидента, е бил убит на място от мощна вълна, помела палубата. Той бил тръшнат от нея върху желязна решетка. Затова се оказали и напълно ненужни опитите за спасяването му от страна на неговите колеги.

Другите трима български моряци също са рискували да умрат. Според първите хипотези най-вероятно четиримата в този момент са извършвали контролна проверка, за да преценят състоянието на съоръженията и на люка на кораба “Еурофери Малта“.

Корабът все още е закотвен в пристанището на Порто Торес, където следователите довършват експертизата си по него, заповядана от Прокуратурата на Сасари. Прокурор по делото е Енрика Анджони.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама