Двойка яде сватбената си торта почти половин век

129

Традиция е някои двойки да замразят най-горния слой на сватбените си торти и да изядат едно парче на първата си годишнина. Но Дейвид и Ан Коубърн стигат малко по-далеч.

На всяка годишнина през последните 49 години, двойката от Уест Гроув, Пенсилвания, се наслаждава на порция от своята сватбена торта. Сладкишът, който пазели в хладилник половин век, е преживял пет премествания. Всяка година на 18 юли, размразяват малка порция и я споделят един с друг, пише „Канал 3“.

„Това, което правим е забавно и романтично“, казва 74-годишната Ан.

Семейство Коубърн има трима сина и 4 внука и си спомнят ясно сватбата си през 1970 г., където за пръв път разрязват ваниловата сватбена торта на 3 етажа.

„Беше много специална торта“, споделя Ан, спомняйки си бели глазури и техните сребърни венчелистчета.

За щастие никой не се е разболял след като е ял от тортата. Или пък, както казва Давид, пенсиониран учител на 75 години, „не е много и не е отровно“.

Двойката се запознава през 1967 г. когато работят като учители в гимназия в Уейн, Пенсилвания. Започнали да излизат година по-късно и се оженили две години по-късно. 125 били гостите в Уилмингтън.

Майката на Ан запазила най-горния слой на тортата и го предала на дъщеря си и зет си когато се върнали от медения си месец в Англия.

„На първата си годишнина ядохме доста“, спомня си Ан.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама