България

Каракачанов: Македонските политици са много добри българи, но само на маса

Не ми се иска да вярвам, че този инцидент е свързан с изборите. Не мога да си представя, че по този начин ще се провежда предизборна кампания в България в 21 век. Явно напрежението преди изборите е голямо.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който коментира палежа на имот на кандидат за кмет от ВМРО на село Ясна поляна и продължи по темите за циганската престъпност и предложението на партията му да се забрани Българския хелзинкски комитет.

„Дянко Марков е един изключително достоен човек и български офицер. Аз съм предложил една концепция за решаване на проблема с циганската престъпност. Аз не казвам, че тази концепция ще реши изцяло проблемите, но тупането на топката и отлагането със сигурност не помагат. Днес депутатите от ВМРО ще внесат един законопроект, който отлежава от години. Искаме разширяване на неизбежната самоотбрана. Не го правим предизборно. Тази година има два пъти избори в България. Това означава ли, че 12 месеца трябва да спим и да не внасяме законопроекти, защото ще ни обвинят, че го правим предизборно? Същото е положението и с инцидента в Сливен. Тези хора трябва да почнат да работят, а не да се чудят как да получават държавни помощи. Не може антибългарски организации като БХК да защитават само циганите и да завеждат дела срещу български полицаи за превишаване на правомощията си. Има фрапантни случаи. Това е причината да посикаме закриването на БХК. Те близо 30 години защитават престъпниците, изнасилвачите и убийците, а не се занимават с жертвите на техните престъпления. БХК е организация, която не защитава българския национален интерес. Тези хора имат общо и с освобождаването на австралийския убиец. На мен ми е ясно, че съдът няма да ги забрани, но искам да се вдигне топката за един дебат. Имам право да изказвам мнение и това правя. От БХК не могат да ми казват какво да мисля и говоря. Какво общо има че съм министър. Нямам право на мнение ли? Утре няма да съм министър и пак ще говоря същата неща, защото нашият конфликт с БХК е още от 1991 година“, разкри Красимир Каракачанов.

Той коментира и темата за Северна Македония.

„Моето търпение приключи отдавна. Скопие не може да си измисля нова история и да малтретира българското малцинство. С този въпрос се занимавам от 30 години. Познавам почти всички македонски политици и съм пил ракия с тях на маса. Те на маса са много добри българи, но когато дойде време за решения, става трудно, почват да се карат и да обясняват, че не може да се говори за обща история. България има много лостове за влияние. Според мен трябва да използваме най-дебелият лост и да кажем не на поканата на Македония за членство в ЕС. България задължително трябва да защити историята си и ще го направи. Цялата идентичност на комунистическа Югославия се основаваше върху фалшификации на българската история. На гърците им беше много по-лесно с договора. Македония тупа топката и си мисли, че ще може да влезе в ЕС и да запази антибългарската си позиция. Това няма как да се случи. Аз предложих най-твърдата позиция, но виждам, че не се приеме. Ще направя още две предложения днес на Министерски съвет. Никога не съм си измивал ръцете по тази тема. Българското правителство трябва да бъде по-твърдо. Любовният период със Скопие отмина. Там е ясно, че с обещавам не става. Трябва да използваме всички механизми. Всички държави, които са ставали членки на ЕС в последните 20 години, са изпълнявали условия, включително и България“, категоричен беше Каракачанов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • България

Фирмата, замесена в скандала с бития пациент, взела милиони по време на служебните правителства

хранителната фирма „Брадърс Секюрити“, чиито служители бяха замесени в скандала с бития мъж, който по-късно…

преди 4 дни
  • Лайфстайл

Алла Пугачова е в много тежко и се нуждае от специално лечение

Известният шоумен и приближен на певицата Стас Барецки свидетелства, че състоянието на Пугачова е много…

преди 4 дни
  • Любопитно

Днес е голям световен празник. Ден на риболова

Официално 27 юни се чества за Световен ден на риболова от 1985 г. по решение…

преди 4 дни
  • Бизнес

Шефа на БНБ: Влизането в еврозоната е политическо решение, у нас сега такова липсва

Преди Хърватия да влезе в еврозоната, ние бяхме с по-добър кредитен рейтинг от тях, сега…

преди 4 дни
  • Свят

Руснаците се завряха се и в канализацията, но не успяха да превземат този град

"Дори промъкването през водопроводните тръби не помага на руските войски да превземат Часов Яр", пише Forbes…

преди 4 дни
  • Спорт

Тартор на Сектор „Б“ и още 13 левскари бяха осъдени

Феновете на Левски, които организираха протест срещу собственика Наско Сираков и забавиха началото на домакинския…

преди 4 дни