Любопитно

Моника Белучи празнува днес

Тя често е титулувана като най-красивата жена на света.

И има защо. Всяко нейно движение, изказване или роля са изтъкани от женственост, сила и емоция, която те кара да искаш да я гледаш отново и отново, пише dirbg.

Днес тази невероятна звезда на нашето време навършва 55 години и по този повод ще хвърлим един бърз поглед на най-емблематичните филми с участието на италианската богиня. Тя е родена през 1964 година в италианското селце Сита ди Кастело в Умбрия. Първоначално тя започва да се изявява като модел, за да финансира образованието си по право, но хобито ѝ бързо се превръща в постоянна работа. През 1988 г. тя се премества в модната столица Милано и става част от известната агенция Elite Model Management.

Въпреки че моделската ѝ кариера се развива прекрасно, Белучи е отегчена и скоро се преориентира към актьорството. В началото се снима в телевизията и в малки поддържащи роли, преди да получи първата си значима роля в голямото кино в „Дракула“ на Франсис Форд Копола през 1992 г. Ролята, с която истински пробива, е в „Апартаментът“ през 1996 г. Тя ѝ осигурява не само номинация за „Сезар“, но и съпруг – френската звезда Венсан Касел. Белучи се превръща в истински секс символ на Италия и Франция и култов образ за Холивуд.

Известна като модел, филмовата кариера на Моника Белучи започва сериозно, когато синът на Франсис Форд Копола – Роман Копола, вижда нейна снимка в списание и моли баща си да я включи като една от трите съблазнителни вампирски булки в своя „Дракула“.

Според The ​​Telegraph Роман Копола всъщност не бил срещнал Белучи на живо. Двамата се виждат за първи път 25 години по-късно на наградите „Златен глобус“, където неговият телевизионен сериал „Моцарт в джунглата“, печели награда.

Силно сексуализираните сцени на Белучи с Киану Рийвс в „Дракула“ са подходящ предвестник на това, в което ще се превърне кариерата ѝ на екрана.

Въпреки че преди това е направила няколко филма, лентата, която наистина постави Моника Белучи на международната карта, беше мрачният, прекрасно реализиран трилър от 1996 г. „Апартаментът“, режисиран от Жил Мимуни. Той е приказка за наскоро сгоден мъж, който зърва бивша любовница и се вманиачава отново да се срещне с нея, филмът е повлиян от стила на на Алфред Хичкок и със силни сюжетни обрати. Това е и филмът, в който Белучи се срещна с бъдещия си съпруг – френския актьор Венсан Касел, за когото бе женена в продължение на четиринадесет години. Когато е попитана от The Glass Magazine да избере любимия си филм от портфолиото си, Белучи избира „Апартаментът“.

Въпреки че не e особено успешен в международен план, „Доберман“ става култов филм във Франция и показва Белучи отново в партньорство със съпруга Венсан Касел. Филмът на режисьора Ян Кунен („Коко Шанел и Игор Стравински“) е див, безкомпромисен, безмилостен и често много забавен. Белучи играе Нат Циганката, глухата приятелка на добермана на Касел, харизматичен банков обирджия, който се оттегля от престъпната дейност, след което той и неговата банда се оказват преследвани от безмилостно и садистично ченге (Чеки Карио).

Именно с невероятното си представяне, заради което често е сравнявана с италиански екранни богини от миналото като София Лорен и Джина Лолобриджида – в „Малена“ на Джузепе Торнаторе („Ново кино „Парадизо“), тя наистина вдигна високо летвата и нагорещи обстановката. Като загадъчна вдовица, която запалва малко сицилианско градче по време на Втората световна война със своята пленителна красота и усещане за мистерия, представянето на Белучи е още по-невероятно поради факта, че се прави почти без диалог.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 1 седмица
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 1 седмица
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца