Малайзия забрани филм за стриптизьорки с Дженифър Лопес

blank
Снимка: Instagram

Малайзия забрани хитовия филм на Дженифър Лопес „Hustlers“ („Мошенички“), съобщиха властите, критикувайки филма за стриптизьорки като пълен с „неприлично съдържание“ и неподходящ за любителите на киното в консервативната страна.

Филмът, окачествен като женския вариант на „Вълкът от Уолстрийт“, е за това как стриптизьорки в Ню Йорк объркват картите на заможни бизнесмени по време на финансовата криза. Базираната на действителен случай история разказва как група жени прибягват до все по-криминални тактики, като изпразване на банковите сметки на мъже, след като сривът на фондовия пазар удря стриптийз клуба.

Но малайзийският борд за филмова цензура забрани филма по кината, заявявайки, че ще трябва да направи толкова много съкращения на отделни сцени, че едва ли ще остане нещо на екрана.

„Този филм съдържа твърде много сцени с нецензурно съдържание и не е подходящ за публични прожекции“, заяви пред АФП председателят на борда Мохамад Замбери Абдул Азиз. „Можем да видим гърдите на жените и интимните части на мъжете. Има и еротични танци, които са твърде много, и сцени с наркотици.“

Филмът трябваше да бъде пуснат в кината в четвъртък.

Обичайно е цензурата в държавата с мюсюлманско мнозинство да забранява изцяло филми или да реже сцени, свързани с теми, които смятат за чувствителни.

Други филми, които са били забранени по малайзийските кина, са „Изкуплението Шоушенк“ и детския филм „Голямото приключение на Барни“.

По-рано тази година там бяха орязани и хомосексуалните сцени от „Рокетмен“ – филмовият мюзикъл, базиран на живота на британския певец Елтън Джон – разпалвайки гнева на филмовите критици.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама