Малинов свързвал Цветан Василев с руския олигарх

blank

Банкерът Цветан Василев се оказа замесен в шпионския скандал у нас. По данни на прокуратурата, председателят на Движение „Русофили“ Николай Малинов e бил връзката на Василев с руския олигарх Константин Малофеев.

В данните по разследването неведнъж се споменава и Корпоративна търговска банка.

В данните от разследването има документ, подписан от Цветан Василев като председател на КТБ Груп. В него той предлага на спорния руски бизнесмен Константин Малофеев, както и на генералът от руското разузнаване Леонид Решетников да придобият значителна част от активите на финансовата институция. Освен предприятия от военната промишленост в сделката били включени и три телевизионни канал, които трябвало да бъдат оглавени от Николай Малинов и през тях да се води политика за промяна на геополитическите нагласи на обществото. Причината Николай Малинов да запознае Цветан Василев с Константин Малофеев бил страхът на Василев, че дъщеря му е в опасност. Това твърди Малинов в свое телевизионно интервю по-рано днес. Оказа се обаче, че темата с Константин Малофеев и КТБ не за първи път излиза на дневен ред. В началото на годината беше повдигнат обвинение на един от адвокатите на Цветан Василев – Лазар Карадалиев. Обвинението е за пране на пари, като става въпрос именно за средства на Константин Малофеев.

„Поредната инсинуация на прокуратурата. Както винаги се повдигат едни бутафорни обвинения и след това ние не знаем с какви доказателства разполагат и дали въобще има такива. В последните години за всичко е виновен Цветан Василев. Явно и този път е спряно на неговото име като главен виновник, за което съм сигурен,че не е така”, каза Карадалиев.

Продължава разпитът на Бисер Лазов в прокуратурата. Той отказа да говори публично за връзките на Цветан Василев с Константин Малофеев и ген. Леонид Решетников.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама