Семейство получи по погрешка $120 000 от банката и ги профука за дни

648

Представете си радостта да откриете, че случайно имате 120 000 долара (около 213 000 лева) във вашата банкова сметка. Сега си представете, че сте ги похарчили и тогава ви казват, че трябва да ги върнете.

През тази сага в момента преминава една двойка от САЩ, пише ladbible.com, цитирана от gospodari.com.

Робърт Уилямс на 36 г. и съпругата му Тифани, на 35 години, от Пенсилвания са получили 120 000 долара в сметката си по погрешка, след като банков служител от BB&T депозирал парите в грешната сметка.

Двойката признава, че не е уведомила банката за грешката и вместо това е успяла да похарчи по-голямата част от парите за две и половина седмици.

Смята се, че касиерът е внесъл парите в грешната сметка около 31 май. До неочакваната транзакция двойката е имала само 1121 долара в своята банкова сметка.

Уилямсови за броени дни си купили сума ти джаджи, извършили ремонти вкъщи и на колата и направили други харчове.

Около 20 юни служители на BB&T забелязали грешката и превели парите в правилната сметка, в резултат на което семейството натрупало 107 416 долара такси за овърдрафт. Сега те са задължени да върнат парите.

След като двамата спрели да вдигат телефона на служителите на банката, полицията пристигнала в дома им. Двойката вече е изправена пред обвинения за кражба.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама