Маринов: Увеличават се опитите за нелегално преминаване на българската граница

39

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че се отчита ръст в опитите за нелегално преминаване на българо-гръцката граница от мигранти.

Той коментира темата пред журналисти след участие в 13-тата Международна научна конференция „Сигурността в Югоизточна Европа“, провела се в София, пише ПИК.
Маринов посочи, че са дислоцирани допълнително сили по границата с Гърция. Той отбеляза, че българо-турската граница се охранява добре и там няма проблем. По думите му, процесите, които се развиват в Близкия Изток и в Турция, предполагат усложняване на обстановката.
Министърът обясни, че в Гърция има много мигранти по островите, които се превозват към континента и това предполага да правят опити по различни маршрути да се насочат към Западна Европа.
Във връзка с разследването за шпионаж, провеждано от Спецпрокуратурата, МВР и ДАНС, за което стана ясно вчера, министър Маринов коментира, че тези действия продължават и в момента, като по-късно днес ще бъде дадена повече информация.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама