Голямата консумация на сол допринася незначително за развитие на сърдечно-съдови болести и за увеличаване на риска от смърт.
Това съобщи „Лента“, като се позовава на резултатите от ново изследване, предаде БТА.
„Резултатите от изследването ни съответстват на тези от широко мащабни проучвания за връзката между употребата на сол и сърдечно-съдовите болести или риска от смърт и не потвърждават широко разпространеното мнение, че дори малкото количество сол е вредно“, заяви Салим Юсуф от университета Макмастър в Канада на конгреса на Европейското дружество по кардиология в Париж.
По думите му, единствено прекомерната употреба на сол – над 6 грама дневно, има неблагоприятно въздействие.
Наскоро учени от Исфаханския кардиологичен институт в Иран установиха, че редовната консумация на неосолени ядки намалява риска от смърт вследствие на сърдечно-съдови болести.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment