Пържената храна причинява рак на дебелото черво, предупреждават от Американската асоциация за изучаване на рака.
Лекарите са провели експерименти с мишки. Те са хранели гризачите с рапично масло, което се използва широко за приготвянето на т. нар. fast food, пишв БГНЕС.
Учените са установили, че пържената в растително масло храна води до разпространението на токсични елементи в кръвоносната система. Това, на свой ред, провокира растежа на туморите.
Те предупреждават, че хората, които имат проблеми с дебелото черво и със стомаха като цяло, трябва да се откажат от пържената храна.
„Консумацията на такава храна от хора с чревни заболявания или рак на дебелото черво може да направи така, че болестта им да стане още по-агресивна“, заяви ученият Годун Чжан от Масачузетския университет.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment