Борисов подкара джипа: Преди 3 месеца беше нива, а сега ще стъпим на асфалт (ВИДЕО)

91

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните дейности в участъка Сливница – Драгоман по изграждането на АМ „Европа“.

Проектът стартира в средата на месец май тази година, ще бъде завършен до 2021 г. и се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че строителните екипи са свършили много работа и успешно са се справили с всички изкопи. „Първо минаваме по нивите, после на чакъл и след това – на асфалт. Инвестирали сме и сме го дали на хората“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

С премиера Борисов по време на огледа бяха министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Преди 3 месеца беше нива, а сега ще стъпим на асфалт. Много работа са отметнали за 3 месеца. Вече чакъл слагат. Затова „идват“ заводи и ще откриваме след малко. Ето затова много се дразнят другите институции – няма какво да покажат. Взели сме решение, осигурили сме финансиране и сме го построили. И сме го дали на хората. Не ви ли е драго така, като гледате? Преди една седмица минах по „Хемус“ – Ябланица до 20 дни трябва да я пуснем, нали?“, обърна се Борисов към двамата, докато отново шофира лично джипа си.

Стартът на инспекцията започна от първия надлез, който ще свързва магистралата със Сливница. „Само за три месеца, когато стартирахме проекта, има изграждане на 100 % на някои дейности“, обяви заместник-министър Нанков.

Инспекцията показа, че напълно готова е стабилизацията на земната основа, на 70% е приключено развалянето на старите канавки, над 40% от изкопните дейности са изпълнени. Работи се по 4 големи съоръжения – подлези, надлези и два пътни възела, а теменужките, които бяха в района на Алдомировското блато, са преместени.
„Това е по-лекият участък от АМ „Европа“, след 25 дни започваме по-тежкия“, допълни заместник-министър Нанков и даде още подробности по изпълнението на строителните дейности.

Министърът на икономиката Емил Караниколов отбеляза, че без инфраструктурата, никой инвеститор няма да дойде. А заради политиката на българското правителство инвестициите ни се увеличават и безработицата е на рекордно ниски нива.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама