14-годишен помогнал на полицаите да задържат Мартин, уцелил го с камък

blank
Кадър: NOVA

Две момчета, които са помагали на полицията по време на гражданския арест, разказаха пред Нова телевизия какво знаят за задържания за убийството на 7-годишното момиче в Сотиря.

„Аз, Андон, две момчета и едно момиче тръгнахме да го търсим нагоре по реката. Стигнахме до третата бара и започнахме да се връщаме. На връщане видяхме две коли на „Гранична полиция“, пише „24 часа“. След секунди чухме как един от органите на реда каза: „Стой, не мърдай!’. Започнахме да го преследваме по черния път“, разказа 19-годишният Тихомир.
„Полицаите ни казаха, ако го видим да сигнализираме веднага и да го подгоним. Той мина покрай мен и го замерих с едно дърво. Не можах да го улуча. Взех един камък и успях да го уцеля. Всички полицаи тръгнаха след него. Органите на реда стреляха нагоре във въздуха и мисля, че един път го простреляха. Той се скри в една изоставена къща. Органите на реда влязоха и го заловиха“, каза още 14-годишният Андон. Той сподели, че през годините двамата са имали дрязги.
Хората от селото твърдят още. че издирваният е лежал в затвора за кражби. Свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона. Когато го подгонили кучетата пазачи, живеещи в двора й, собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапани до смърт.

„Потвърждаваме, че издирваният за убийството на 7-годишното дете от Сотиря е задържан. Той е извършителят на жестокото убийство. В момента е на преглед в сливенската болница”. Това заяви пред NOVA главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.  „Той е оказал съпротива. Колегите са го преследвали доста време“, каза още той

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама