Две жестоки убийства разкриха във Варна (СНИМКИ)

blank
Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Две убийства са разкрити във Варна, съобщи пред журналисти на извънреден брифинг във Варна заместник главният прокурор Иван Гешев.

За първото убийство е задържан 91-годишен мъж.

Както „Нова Варна“ писа, тялото на жертвата бе открито преди двадесет дни в гора край Варна.

Окръжният прокурор Владимир Чавдаров разкри, че убиецът е съсед на 56-годишния мъж в местност Добрева чешма. Между тях дълго време е имало конфликт заради тормоз от страна на починалия.

Заради възрастта и здравословното му състояние е констатирано, че той не може да престои в ареста. Мъжът страда от старческа деменция, но е вменяем. Повдигнато му е обвинение по член 115 от Наказателния кодекс.

Изключително трудно е бил разпознат трупа, който е бил без ръка и глава. Стана ясно, че мъжът действително е водил скитнически живот и е бил убит с железен винкел в дома на 91-годишния мъж в Добрева чешма. Извършителят вероятно е имал помагач, защото тялото е било закарано до гората между Орешак и Генерал Кантарджиево.

blank
Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Буквално за минути е разкрито второто убийство на улица „Ропотамо“ №4 в квартал „Аспарухово“.

В апартамент на семейни начала са живеели мъж и жена на възраст между 30 и 40 години. Снощи в състояние на афект е убил по особено особено мъчителен начин с юмруци жената. Двамата са живеели заедно сравнително отскоро, като в хода на разследването е станало ясно, че са се запознали в социалните мрежи, а извършителят на тежкото престъпление се е преместил при приятелката си от Пазарджик във Варна буквално преди дни. Ясно е, че не е подавала сигнали за домашно насилие.

Сигналът е подаден от дъщерята на убиеца, която живее в Пазарджик. Имало е още един сигнал и той е подаден от погребалната агенция, където е било занесено тялото. Мъжът има  криминални регистрации.

Лицето е задържано. Повдигнато му е обвинение по член 116 от Наказателния кодекс.

blank
Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Гешев благодари на колегите си от полицията и прокуратурата за добре свършената работа в началото на брифинга.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама