Вероника се пребори за живота на сина си, сега трябва да спаси и своя

3536

Трогателен зов за помощ отправя мъж за своята съпруга, която след много перипетии е дарила живот на детето си, а сега се бори за нейния собствен.

Вероника е с един бъбрек по рождение, който се е влошил след бременността и сега се налага да бъде трансплантиран.

Ето обръщението на съпруга към хората, които искат да помогнат майката да живее нормално и да се радва на своя син:

Животът често поставя препятствия, които трябва да преодолеем. И понеже “една птичка пролет не прави” искам да се обърна към вас с желание и надежда да помогнете.

Помогнете на една невероятна жена и майка – моята съпруга Вероника. С нея вече минахме през голямо изпитание, родители сме на недоносено детенце. Поради влошена бъбречна функция и развитие на прееклампсия, се наложи раждане в едва 28 гестационна седмица, което е началото на седмия месец. Марти се роди 700 грама и първите си 6 месеца прекара в болницата. И както знаете – “ крушата не пада по-далеч от дървото”, той е с ОЩЕ по-силен характер от нас и и успя да се пребори за живота си. Скоро ще навърши 3 годинки и се радва на детството си.

Сега Вероника трябва да се пребори и за собствения си живот. По рождение е с един бъбрек, който след бременността се влоши и се налага да бъде трансплантиран. Състоянието ѝ се влошава с всеки изминал ден- креатининът ѝ е над 600 / при норма 100 /. Единственият вариант за нея е животоспасяваща бъбречна трансплантация!

Операцията трябва да се извърши в средата на август месец 2019 година, в Турция. Донор ще бъде собствената ѝ майка – майка, която някога ѝ е дарила живот, днес се налага да го направи отново. В противен случай Вероника ще трябва да започне поддържаща живота хемодиализа, която е много болезнена и силно увреждаща органите. Вярваме, че необходимите средства ще се съберат преди средата на август. Така Вероника ще може да бъде отново пълноценна майка и да се грижи за своето малко слънчице, което има нужда от нея!

Всяко споделяне на кампанията и всяка помощ са много важни и ценни.

Благодарни и признателни сме на всеки, който ще застане до нас и ще подкрепи Вероника в тази битка.

Всеки, който желае и има възможност да дари средства, може да го направи тук.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама