Обявяват за международно издирване собсвеника на „Тад груп“, Бойков – с обвинение в тероризъм?

219

За международно издирване ще бъде обявен собственикът на фирмата Иван Тодоров, който преди няколко дни е заминал към Турция, а оттам – за Канада. Това съобщава позовавайки се на свои неофициални източници БНТ.

Според информация от последните минути Кристиян Бойков е обвинен в тероризъм.

Кристиян Бойков, свързан с хакерската атака в НАП, вече е обвинен по член 108 от Наказателния кодекс, свързан с тероризъм. Това съобщи БНР, позовавайки се на адвокатите на фирмата „ТАД Груп“. Заедно с Бойков е обвинен и вчерашният задържан Георги Янков

Спецпрокуратурата разследва хакерската атака срещу НАП. Събраните доказателства дават основание да се предполага, че неправомерното източване на данни може да е дело на организирана престъпна група. Късно снощи, в офиса на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, беше задържан търговският директор на компанията Георги Янков. По неофициална информация Янков вече е привлечен като обвиняем, а собственикът на фирмата Иван Тодоров ще бъде обявен за международно издирване.

По наша неофициална информация Георги Янков вече е привлечен като обвиняем. Най-вероятно прокурорът, който наблюдава делото, ще прецени да му определи мярка за неотклонение „парична гаранция“, но в доста висок размер.

Според информация на адвокатите, в 16:30 на Кристиян Бойков трябваше да бъде повдигнато ново актуализирано обвинение във връзка с преместването на разследването в спецпрокуратурата, но това така и не се случи. Не е ясно дали адвокатите са подали невярна информация или в последния момент са се променили намеренията и Кристиян Бойков е призован на друго място и в друго време.

От неофициална информация за „По света и у нас“ разбираме, че за международно издирване ще бъде обявен собственикът на фирмата Иван Тодоров, който преди няколко дни е заминал към Турция, а оттам – за Канада. Твърди се, че това пътуване е било отдавна планирано, но според наши източници е било планирано през последната седмица.

След като Георги Янков снощи е задържан, всички останали служители на фирмата са подали заявление за напускане и вече не работят в „Тад Груп“. Късно снощи оттам са иззети всички компютри, сървъри и хардуер, с които компанията е разполагала.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама