75-годишна плати 2300 лева на „лекар“

0
Снимката е илюстративна

Води се разследване на телефонна измама с пострадала възрастна жена в с. Илинденци

Под ръководството на Районна прокуратура – Сандански се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

Около 23 ч. на 11.07.2019 г. в Районното управление на полицията в гр. Сандански е бил получен сигнал от седемдесет и пет годишна жена от с. Илинденци, община Стумяни. Пострадалата съобщила, че била въведена в заблуждение чрез разговор по домашен телефон от лице, представило се за лекар. Било й заявено, че дъщеря ѝ е със счупен крак и са необходими пари за извършване на операция. Притеснената жената събрала 2 300 лева, сложила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното от „лекаря“ място – на входната табела на селото.

Няколко часа по-късно пострадалата осъзнала, че е станала жертва на измама и се обърнала за съдействие към органите на реда.

Разследването по случая продължава.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

реклама

реклама