След бедствието в Халкидики: На Кулата е пълно с коли, пътуващи за южната ни съседка

119

Тази сутрин на Кулата е пълно с коли, пътуващи за Гърция, съобщава bTV

Явно хората не са се уплашили от потопа в Северна Гърция, който взе жертви и остави без ток и вода някои населени места, и не са отменили ваканцията си в южната ни съседка. Някои от хората на опашката на Кулата пътуват и за най-засегнатия полуостров Халкидики, който е предпочитана дестинация за почивка от българите. В обратна посока – за влизане в България, няма почти никакви коли. Междувременно бедственото положение в Гърция се запазва.

Продължава разчистването на щетите в района на Халкидики след преминаването на силната буря. Жертвите на природната стихия вече са седем, а ранените са повече от 100, предаде Нова тв. Шестима от загиналите са туристи – от Русия, Чехия и Румъния. Една от жертвите е местен моряк.

На този етап няма информация за пострадали българи. Към момента много от курортите на Халкидики са без ток и вода. Голяма част от пътищата вече са проходими. Гръцката армия и стотици спасители продължават да оказват съдействие за отстраняване на пораженията. Продължава описването на щетите. Според гръцки метеоролози подобни явления в страната се случва на 2-3 години.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама