Гърция въвежда сурови наказания за опасни шофьори от днес

86

Гърция въвежда от днес драстични санкции за шофьорите нарушители, включително и затвор.

Водачи, подкарали колата след употреба на алкохол и наркотици, са заплашени с 3 години лишаване от свобода, дори да не са предизвикали пътно произшествие, съобщи БНР. Невнимателно шофиране, създало риск за нечий живот или за повреждане на чужда собственост, се наказва с до 2 г. зад решетките. По-строги санкции за нарушителите на пътя в Гърция От 1 юли Гърция прие промени в Наказателния кодекс, според които санкциите за нарушители на пътя стават много по-сурови.

Предвижда се д… Прочети повече Доживотен затвор чака виновния за пътно произшествие, предизвикало смърт, предвиждат промените в Наказателния кодекс. До 10 г. зад решетките се предвижда за водачи на МПС, нанесли тежка телесна повреда. „Санкциите ще се налагат за всички, без компромиси“, обявиха от Министерството на правосъдието и от Пътна полиция.

Гръцките пътни полицаи налагат глоби наред – независимо дали нарушителят е чужденец, или местен гражданин. Новите мерки се въвеждат заради драстичния ръст на пътните произшествия с фатални последствия. В социалните мрежи гърците масово приветстваха промените срещу престъпниците на пътя.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама