КАТ с извънредна акция в цялата страна

183

Започва засилен пътен контрол на територията на цялата страна за превенция срещу тежките пътни инциденти.

Акцията е предприета във връзка с настъпилите през последните дни тежки катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната операция на „Пътна полиция“ започва от днес в цялата страна. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства – на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.

Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките ѝ ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама