Полицай обвинен в производство на цигари без бандерол

68
По случая пред съда отговарят още 10 души

Полицай е обвинен за производство и разпространение на цигари без бандерол. Заедно с униформения, наказателна отговорност ще бъде търсена на още 10 души.

Служителят на Жандармерията е задържан в събота на „Траянови врата” при опит за транспортиране на нелегалната продукция. В организираната престъпна група от началото на 2017 г., действала на територията на цялата страна, униформеният изпълнявал ролята на куриер.

Цигарите без бандерол се произвеждали в три цеха, като основната база била в Русе. Част от обвиняемите са задържани преди няколко дни. Средно на седмица групата произвеждала по около 1 тон тютюн за пушене. Щетите за държавния бюджет от неплатения акциз са 3 млн. лева.

Повечето членове на групата са осъждани. Сега петима от тях са с мярка „задържане под стража“, двама – с „домашен арест“, трима – с „парична гаранция“. В неделя Спецпрокуратурата ще внесе искане за постоянен арест за служителя на МВР, съобщава Нова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама