Спецпрокуратурата тараши офиси на Иво Прокопиев

47

Шефът на Специализираната прокуратура Димитър Петров обясни, че акцията, която се провежда в момента в офисите на „Алфа финанс холдинг“ е заради повдигнатото обвинение срещу Иво Прокопиев и други лица от миналата седмица.

„Днес получихме разрешение от Специализирания наказателен съд за претърсване на офиса на „Алфа финанс Холдинг“, подчерта той. „Целта на това претърсване е да се намерят документи, които считаме, че са необходими за разследването“, както още Петров.  Документите, които търсят прокурорите, са свързани с покупко-продажбата на „Каолин“. Става дума за продажбата на акции от завода. Предприятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от „Алфа финанс Холдинг“, а през 2012 г. продадено на немски инвеститор, пише blitz.bg.

Шефът на Спецпрокуратурата посочи още, че претърсването на офиса на Прокопиев не се отнася до неговата издателска дейност. Все още на 7-я етаж на сградата, където е офиса на бизнесмена, има прокурори, които продължават работата си. Оказва им се съдействие, както обясни още прокурор Петров. По думите му нещата, които прокуратурата е влязла да търси в офиса, са намерени. „Един от обвиняемите е на място, заедно с неговите защитници“, поясни още той. Петров обаче не посочи име.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама