Майка иска милост за баща, убил 5-те им деца (Снимки)

479

Американска майка на пет деца, които бяха убити от баща си, поиска от журито да му спести смъртното наказание.

Ужасяващата история разказва ВВС, цитирана от „24 часа“. Амбър Кизер сподели пред съда в Южна Каролина, че Тим Джоунс младши „не показва милостта си към децата по никакъв начин, но те са го обичали“.
37-годишният мъж е осъден през май за убийството на дечица на възраст от една до осем години. Жестокостта е извършена в дома им близо до Лексингтън на 28 август 2014 г.

Снимка: CBS

Журито обмисля дали Джоунс трябва да бъде екзекутиран или затворен до живот. „Чувам какво са преживели моите деца и какво са понесли“, казва Кизер в съда във вторник. – И като майка, ако мога лично да откъсна лицето му, щях да го направя. Така говори майката в мен“. Но Кизер заяви пред журито, че се е противопоставяла на смъртното наказание през по-голямата част от живота си.

Тя споделя, че въпреки че понякога се надява правната система да „изпържи“ бившия си съпруг, в крайна сметка не иска да бъде осъден на смърт.
„Децата ми го обичаха и ако говоря от името на децата си, а не от себе си. това трябва да кажа.“ Въпреки това тя заяви, че ще се съгласи с каквото и решение да вземе журито.

Снимка: CBS

Двойката се омъжва шест седмици след първата си срещата през 2004 г., когато и двамата работят в детски развлекателен център в района на Чикаго. Но през май бракът се е преобърнал, защото съпругът й станал строго религиозен. Когато се развеждат след девет години, тя му дава родителски права за децата, защото получава 80 000 долара годишно заплата от работа си като компютърен инженер, има и кола. Тя виждала децата си всяка в събота в местен ресторант.
В деня, в който Джоунс е убил децата, той обезумял, когато намерил шестгодишния Нейтън да си играе с щепсела в дома им. Той убива момчето и решава да удуши другите четири деца, Елейн на 1 г., Габриел. на 2 г.. Елиас. на 7 г. и Мера на 8 г.
Джоунс увил телата в торбички, сложил ги в спортната си кола и пътувал девет дни преди да напусне Алабама.

Той е бил арестуван на спирка в Мисисипи, когато полицай подушил „миризмата на смърт“, идваща от колата на мъжа. Джоунс не се признава за виновен, има психично заболяване.
Защитата казва, че страда от недиагностицирана шизофрения, психично заболяване, което е засегнало и майка му. Те твърдят, че се е разболял, когато съпругата му го е напуснала заради съседа.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама