Пациент преби с юмруци лаборантка в Добрич

blank
Снимката е илюстративна

33-годишният Никола Н. нападнал с юмруци медицинска лаборантка в МБАЛ – Добрич се размина с условна присъда и глоба, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

На 29 януари миналата година Никола посетил клинична лаборатория в МБАЛ – Добрич, където нападнал лаборантка. Причините за проявената агресия не са ясни. Лаборантката е със счупена слепоочна кост и контузия на мозъка.

Нападателят получи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 4 месеца, изпълнението на което Добричкият окръжен съд е отложил с изпитателен срок от 3 години.

До наказанието се стигна, след като подсъдимият за причиняване на средна телесна повреда на медицински специалист, извършено по хулигански подбуди, се призна за виновен, отказа се от разглеждане на наказателното дело срещу него по общия ред и сключи споразумение с Окръжната прокуратура в Добрич, което днес съдът одобри.

В изпитателния срок с него ще се провежда възпитателна работа от полицейски инспектор по местоживеене. В тежест на осъдения са и направените разноски по делото в размер на близо 1300 лева.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама