Замразените плодове съдържат между 10 и 50 процента повече витамини и минерали в сравнение с пресните и поради тази причина са по-полезни за здравето, предава CNN, цитиран от БТА.
Същото важи и за зеленчуците. Медията цитира проучване на специалисти от университета в Северна Каролина. Според учените замразяването е най-добрият способ за съхраняване на тези продукти. По този начин всички растителни съединения, които са налични в пресните продукти от този вид, се запазват и след размразяването им.
По думите на ръководителката на изследването Мери Ан Лила, замразените плодове се берат на „върха на тяхната зрялост“, когато са най-богати на минерали и витамини. След това продукцията бързо се замразява и се опакова с използването на азот. Тази процедура позволява да се запазят всички ѝ хранителни вещества.
Така например зеленият фасул, който може да се закупи по магазините в пресен вид, съдържа по-малко полезни вещества в сравнени със замразения.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
**Президентът Радев обяви остри критики срещу управлението на казуса "Лукойл": Нарушения на Конституцията и правовата…
**Деница Сачева: „Румен Спецов е професионалист с опит, а бюджетът за 2026 г. е единственият…
**ТРАГИЧНО ПТП НА АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ ВЗЕМА ТРИ ЖИВОТА** Трима души загинаха, а един е тежко…
**Скандал около сина на евродепутата Радан Кънев: 17-годишен младеж задържан с наркотици** В ранните часове…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тиха…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тихо…
Leave a Comment