Замразените плодове и зеленчуци са по-полезни от пресните

89

Замразените плодове съдържат между 10 и 50 процента повече витамини и минерали в сравнение с пресните и поради тази причина са по-полезни за здравето, предава CNN, цитиран от БТА.

Същото важи и за зеленчуците. Медията цитира проучване на специалисти от университета в Северна Каролина. Според учените замразяването е най-добрият способ за съхраняване на тези продукти. По този начин всички растителни съединения, които са налични в пресните продукти от този вид, се запазват и след размразяването им.

По думите на ръководителката на изследването Мери Ан Лила, замразените плодове се берат на „върха на тяхната зрялост“, когато са най-богати на минерали и витамини. След това продукцията бързо се замразява и се опакова с използването на азот. Тази процедура позволява да се запазят всички ѝ хранителни вещества.

Така например зеленият фасул, който може да се закупи по магазините в пресен вид, съдържа по-малко полезни вещества в сравнени със замразения.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама