Документален филм вади нови пророчества на Ванга на светло

198
Режисьорът и сценарист Стоян Петров е направил нов филм за популярната у нас и в чужбина ясновидка Ванга.
Лентата се казва „Човек и феномен”, има уникални неизлъчвани досега кадри, предсказания и очевидци, мълчали през последните десетилетия. Петров се запознал с пророчицата случайно, негов приятел ги срещнал. Дотогава не вярва, но след като му разказва момент от детството му, който знаят само той и майка му, нещо в него се преобръща, пише retro.bg.

През последните години от живота ѝ той превежда на Ванга, когато при нея идват рускоговорещи гости. „Предсказанията на Ванга са глобални, отнасят се до цялото човечество. Те ни се дават, за да може хората заедно да ги преодоляваме”, коментира Петров. Освен за трагедията от проливането на кръвта в Сирия и избора на първия чернокож президент на САЩ Барак Обама, в лентата се показват и архивни кадри за бъдещето на Русия, България, Америка и Япония. Филмът е заснет в местността Рупите, където Ванга прекарва последните години от живота си.

В документалните кадри на продукцията ясно се чуват и думите на ясновидката дали светът е изправен пред трета световна война. Разказите на очевидци показват как Ванга не е спестявала истини на политиците. И е предсказвала директно и на най-високопоставените в Кремъл. Лично на Леонид Брежнев Ванга казва, че след няколко години ще го изберат за генерален секретар на компартията на СССР. Във филма още се разкрива, че ясновидката е вкарала 5500 души в православната вяра.

Мащабната продукция проследява и разказите на свещеника, който дава последно причастие на пророчицата. Племенникът, който показва къде е родена и кръстена. Както и тези на множество свидетели на глобалните предсказания на пророчицата. Сред тях е и Кирсан Илюмжинов, първият президент на руската федерация Калмикия (1993 – 2010) и президент на Световната шахматна федерация (1995 – 2018).

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама