От Cappy с нова информация за капсулите, намерени до кутия със сок

157

От Cappy публикуваха резултатите от лабораторното изследване на капсулите, които според потребителка са били в кутия със сок Cappy Портокал.

Изследването е проведено от независимата лаборатория TNO Triskelion в Холандия (triskelion.nl), която е установила, че предоставените капсули представляват хранителна добавка с екстракт от алое вера.

Според информацията от компанията независимото изследване е установило следното:

– Невъзможно е капсулите да са попаднали в напитката по време на производствения процес,

– Изследваните капсули представляват хранителна добавка, която няма никакво отношение към продукта или производствения процес на Cappy.

Производителите отбелязват, че „в нито един етап от производствения процес на Cappy не се използват съставки под формата на капсули. Благодарение на развития технологичен процес, с който работим, би било невъзможно такова тяло да попадне в продукта, предвид че той преминава през филтър с диаметър 3 мм в абсолютно стерилна среда без човешка намеса до крайното му пакетиране“.

Информация за резултатите са предоставени и на консуматора на напитката.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама