България

Награди „Русе“ връчиха за 24 май

Награди „Русе“ – за постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката, „Студент на годината“ и „Млад творец“ бяха връчени на церемония снощи в Доходното здание в крайдунавския град. Тя бе съпътствана с концерт „Върви, народе възродени“ на Русенска филхармония.
Призьорите бяха отличени от кмета Пламен Стоилов.
В раздел „Образование и наука“ в отделните категории статуетки получиха Кръстина Атанасова – старши учител спортни дейности в Център за подкрепа и личностно развитие – ученическа спортна школа Русе, Галин Ганчев – педагог от 42 години, от които 30 е директор на училище, учителският екип на детска градина „Слънце“, педагогическият колектив на гимназията с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“, проф. д-р инж. Красимир Мартев и проф. д-р инж. Генчо Попов от Русенския университет, както и факултет „Природни науки и образование“ към висшето училище.
В раздел „Изкуство и култура“ в отделните категории бяха наградени Хачик Лебикян – историограф в областта на културното наследство, Росица Миновска-Деведжиева – режисьор, художникът Огнян Балканджиев, Георги Делиганев – вокален педагог и хоров експерт, дългогодишен преподавател в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ и консултант на Държавна опера – Русе, както и Детско-младежкият хор „Свети Георги Победоносец“ при Общинския младежки дом в Русе.
Награди „Студент на годината“ бяха връчени на Борислав Чакъров – специалност „Финансова математика“ в Русенския университет, на Николай Маринов – специалност „Компютърни системи и технологии“ в Русенския университет, и на Мария-Десислава Атанасова – специалност „Полимерно инженерство“ от Химикотехнологичния и металургичен университет в София.
За трета поредна година бе връчена и награда „Млад творец“ в памет на актьорите, дъщеря и баща, Яна и Георги Стефанови, която се осигурява от тяхното семейство. Призът получи Димитър Димитров – ученик в класа по флейта на Красимира Великова в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе.

/Мартин Пенев, БТА/

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 6 дни
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 6 дни
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца