Папата излетя за Северна Македония (СНИМКИ)

65
Светият отец излетя от София за Скопие

Папа Франциск си тръгна от България. В 8:20 Светият отец излетя от София за Скопие. Там той ще се срещне с президента и министър-председателя на република Северна Македония.

Снимка: popeinbulgaria.gov.bg

Папа Франциск ще изнесе Света литургия и в Северна Македония. После ще се срещне с младежи, свещеници и техните семейства. Папският самолет ще излети обратно за Рим тази вечер.

„В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България“, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии, след като изпрати Негово Светейшество на летище „София“, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Снимка: popeinbulgaria.gov.bg

Премиерът определи тридневното посещение на Светия Отец в страната ни като добра реклама за България. „Всички отразиха посланията му, призивите му за мир. Когато три дни папа обикаля в страната, среща се с представители на всички вероизповедания, това се е отразило добре“, каза още българският министър-председател.

Снимка: popeinbulgaria.gov.bg

Премиерът Бойко Борисов коментира още, че България ясно различава хората, които бягаха от войните и тези, които нелегално искат да влязат в чужда държава. „Нашата история е такава, че и ние сме били мигранти и сме бягали от тези, които ни атакуват. Ние сме против тези, които нощно време, нарушавайки закона, се опитват нелегално да минават през границата, затова ние много стриктно пазим своята граница“, каза още премиерът Борисов.

„Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Бог е назначил и Папата, и Патриарха“, заяви българският министър-председател пред медиите и сподели, че с радост е видял как Светият Отец целува кръста на Патриарх Неофит.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама