11 области на страната с жълт код за валежи и гръмотевични бури

158

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е обявен в 11 области на страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология

Предупреждението важи са областите Перник, София град и София област. Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Стара Загора. Велико Търново. Русе и Търговище. На места в тези области се очакват значителни валежи с количества до 25 – 30 л/кв.м.

Над Черноморието ще има разкъсвана облачност, намаляваща и до слънчево. Максимални температури на въздуха 17-22°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Валежите ще са краткотрайни, но интензивни, придружени с гръмотевични бури. В отделни райони ще има и градушки.

През идната седмица времето ще е динамично. В понеделник вятърът в източната половина от страната ще бъде предимно умерен от север-североизток. Новата седмица ще започне с температури около 21 и 26 градуса. Очаква се слънце до обяд, повече облаци в следобедните часове и валежи до полунощ. Дневните температури ще се понижат.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама